Mijn naam is Evelien Harberink. In 2002 heb ik met Magda Nij Bijvank Theaterzaken opgericht.

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle/Kampen. Een greep uit mijn werkzaamheden sindsdien; na mijn afstuderen ben ik gaan werken als theaterdocent/regisseur bij de Jeugdtheaterschool Zwolle en Concordia Kunst en Cultuur Enschede. Ik ontwikkelde en doceerde als dramadocent lessen voor het basisonderwijs. Daarnaast heb ik in jeugdtheatervoorstellingen gespeeld en een groot aantal theaterproducties gemaakt op en voor diverse middelbare scholen. Ondertussen kom ik in aanraking met improvisatietheater. Een nieuwe passie is geboren! Ik heb diverse trainingen en workshops gevolgd op dit gebied en heb mezelf de afgelopen 15 jaar ontwikkeld als een graag gezien improvisatietalent. Als vaste actrice bij theatergroep Tante Pieks Visite was ik nauw betrokken bij het ontwikkelen en spelen van avondvullende improvisatievoorstellingen.
 
In nauwe samenwerking met andere vakgenoten heb ik de afgelopen 15 jaar programma's ontwikkeld en uitgevoerd om theater weg te zetten in organisaties uit het bedrijfsleven, gezondheidzorg, onderwijs etc. Sinds 2002 doe ik dat met veel plezier en passie samen met Magda onder onze eigen vlag van Theaterzaken.
 
Daarnaast heb ik een vaste rol in de succesvolle regiosoap 'Van Jonge Leu en Oale groond', een leuk uitstapje naar televisieland. Wat me ook weer bracht bij (gast)rollen in oa GTST en div commercials.
 
Magda over Evelien: 'Door haar doortastende, toch lichtvoetige manier van werken, zie je hoe improvisatietheater soepel kan worden ingezet. Evelien is altijd in staat om de juiste toon te vinden bij de klant en tijdens de acts. Ze heeft het talent om goed te luisteren en te horen wat de essentie van de opdracht is. Ze is vooral heel goed in de communicatie met het publiek. En natuurlijk is ze een super medespeler, we zijn geweldig aan elkaar gewaagd'.