over theaterzaken

‘Misschien wel het allerbelangrijkste: Wij hebben veel lol in ons werk!’

magda en evelien

Wij zijn Theaterzaken. En wij zijn: Magda Nij Bijvank en Evelien Harberink. We hebben beide een theaterachtergrond. Na de opleiding zijn we elkaar tegengekomen bij een theatergroep waarmee we avondvullende improvisatievoorstellingen in het theater speelden. Daar sloeg de spreekwoordelijke vonk over en ontstond de zin om meer samen dingen te doen. Steeds vaker werden we benaderd met de vraag of we ook voor een bedrijf of organisatie een voorstelling op maat konden spelen. Dat deden we graag en kort gezegd is daar Theaterzaken uit voortgevloeid. Het bleek een hele goede match te zijn: theater en allerhande zaken. En ook wij. Ieder met een eigen stijl, die elkaar goed aanvult. We houden elkaar scherp in zowel de voorbereidingen als op het podium. En misschien wel het allerbelangrijkste, we hebben heel veel lol in ons werk! Als dat er niet meer is, stoppen we ermee, zo hebben we gezegd.
Naast Theaterzaken hebben we beide nog andere activiteiten. Die zijn te zien op onze "eigen" pagina.

Onze optredens worden doorgaans ondersteund door een pianist. Dit zijn professionele muzikanten, die gespecialiseerd zijn in improviseren. Ze werken we graag met Christoph Mac Carty, Maarten de Groot, Edwin Dertien en Reinout Douma.
En als we filmpjes maken, werken we met een professioneel audio-visueel team, zoals Drijver AV uit Enschede of Studio Mad uit Almelo.